Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bool o co chodzi ?
#1
Może mi ktoś wytłumaczyć ten temat ?

SS

Ktoś mi powie dlaczego tam jest ciągle pisane bool a w przykładach wg się to nie pojawia? Wg najlepiej cały ten temat wyjaśnić wszystko krok po kroku...

Szczególnie to:
Kod:
void unset(mixed zmienna) : [ :mixed zmienna [ .... ]] ) ;

Jakiś przykład do tego i czy to jest bardziej praktyczne niz unset(zeminna) ?
Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi
Odpowiedz
#2
Jedyne co panuje w Twojej wypowiedzi to chaos... Napisz jeszcze raz na spokojnie o co chodzi.
Odpowiedz
#3
Kolego tak się po prostu zapisuje.

http://stackoverflow.com/questions/13474...in-c-sharp

Boolean to typ zmiennej (bool jest skróconym zapisem czy przy rzutowaniu).
http://php.net/manual/en/language.types.boolean.php
pod pierwszą szarą ramką

Tak samo np masz np zapis "void function costam()" który oznacza że funkcja nie będzie zwracać prawy lub fałszu. Dla laika są to pierdoły, ale potem jak nauczysz się szybko czytać kod, wtedy wystarczy spojrzeć i już wiesz co masz zrobić z daną metodą czy właściwością.
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele