Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
galeria www zdjec w html - niby banał
#1
Witam
mam problem z galeria www chciałbym zrobic taka galerie jak na stronie www.michalniedzielski.com. Chodzi o to aby sie suwakiem przesuwalo w bok zdjecia ale glowne menu i strona zostala w miejscu. Czy moze ktos podpowiedziec. Sama galerie to wrzucam w cos takiego:

<body>
<div style="width: 12124px; height: 650px; overflow:hidden;">

<div class="content-item">
<img src="101.jpg" style="float:left; margin-left: 2px;" />
</div>

<div class="content-item">
<img src="102.jpg" style="float:left; margin-left: 2px;" />
</div>

<div class="content-item">
<img src="103.jpg" style="float:left; margin-left: 2px;" />
</div>

<div class="content-item">
<img src="104.jpg" style="float:left; margin-left: 2px;" />
</div>
</div>
</body>

Niestety nie wiem jak to zagniezdzic na stronie aby reszta sie nie przesuwała. Ramki <iframe> raczej nie.
Odpowiedz
#2
Nadać elementowi overflow:scroll;
Odpowiedz
#3
(20-12-2010, 20:52)Pedro84 napisał(a): Nadać elementowi overflow:scroll;

Dzieki za odp. tylko ze ja chcem aby sie przewijalo w poziomie a jak damy to co napisales to mi se poustawiaja zdjecia w dół a tak nie chce.

Kod jest zaczerpniety z galerii na stronie ktora podalem.

<div style="width: 12124px; height: 650px; overflow:hidden;">
Odpowiedz
#4
a jaką masz zawartość klasy content-item?
Odpowiedz
#5
Witam

juz sobie poradzilem z powyzdzymi problemami. dzieki za pomoc.
Pojawił sie kolejny problem mianowicie menu rozwijane z zakładki Portfolio na stronie, chowa sie pod intro zrobione we flashu .swf
strona to www.smfoto.pl/index2.html
w załaczniku zrzut ekranu


Załączone pliki
.jpg   problem3.JPG (Rozmiar: 132.3 KB / Pobrań: 4)
Odpowiedz
#6
Witaj,

Zaraz muszę wyjśc z domu więc nie patrze w kod, ale na pierwszy rzut oka rozwiązanie leży w zastosowaniu deklaracji CSS { z-index:}.
Nadaj na menu {z-index: 2;}, a na glerie flash { z-index: 0}.

Pozdrawiam.
[Obrazek: ancik.jpg]
Odpowiedz
#7
niestety nie dziala ustawione jest menu na 200 a dopisalem do flasha z-index 0 ale to samo. Moze wina tkwi w flashu ze nie da sie o pzesunac do tylu za css? ktos pomoze?
Odpowiedz
#8
Popraw osadzenie flasha przez swfobject i wtedy powinno być OK.
Odpowiedz
#9
vmode: transparent
Odpowiedz
#10
(13-01-2011, 18:05)Kartofelek napisał(a): vmode: transparent

dzieki ale gdzie mam to wstawic we flasha ? moj flash wyglada nastepujaco

Kod:
<div style=" z-index: 0;">

                <embed src="intro/intro.swf"  style="float:center; padding-top: 3px; margin-left: 1px; margin-right: 1px; margin-top: 1px; margin-bottom: 1px;  width:902px; height:600px; z-index: 0" />
            </div>
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jakie źrodło zdjęć na stornę www sargon162 26 18,177 18-08-2017, 23:12
Ostatni post: mambakos
  Flash niedziałająca galeria zdjęć adam_per 22 14,663 16-07-2013, 13:12
Ostatni post: nittka
  Strona flash - Podstrona w HTML? Skwarek 0 1,561 26-01-2012, 19:47
Ostatni post: Skwarek
  Przezroczystość SWF, a link w HTML heavy1123 3 2,484 04-12-2011, 18:14
Ostatni post: Kartofelek
  Dopasowanie SWF do HTML [PROBLEM] hubi007 0 1,530 18-11-2011, 01:10
Ostatni post: hubi007

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl