Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flash niedziałająca galeria zdjęć
#1
witam,
ściągnąłem z neta galerie zdjęć i chciałem umieścić na stronie, ale nie działa. Osobno działa , ale na stronie - nie .A tu moja strona. Prosze o pomoc.
Odpowiedz
#2
A może jakoś kod tej galerii byś dał? Wróżek tu nie ma.
Odpowiedz
#3
A w jakim AS wykonujesz stronę i w jakim AS jest Galeria. Dodam że strona i galeria muszą być w tym samym AS, oddzielnie mogą działać na różnych AS.
Odpowiedz
#4
onClipEvent (enterFrame) {
if (_root.allmovie && _root.kontr<0) {
// oblicza podzial obszaru na rzedy
_root.podzial = _root.allmovie;
_root.liczpoz = _root.allmovie;
_root.liczpio = 1;
_root.skaoby = _root.wysoki
_root.skaob = int(_root.szeroki/_root.proporcja)
_root.odstx = 22//(_root.szeroki+_root.skaob*_root.iloscslad)/(_root.iloscslad+1);
//_root.odsty = (_root.wysoki-1.1*_root.skaoby*_root.liczpio)/(_root.liczpio+1);
}
if (_root.allmovie && _root.kontr<5) {
this._visible = 1;
oo = 0;
for (o=1; o<=_root.allmovie; ++o) {
// sprawdza czy dla wszystkich pktow jest zaladowany element
_root.eva(o);
if (_root.zalad1/_root.calosc1>=1 && _root.zalad1>0 || _root.kontr<1) {
oo += 1;
}
}
if (oo>=_root.allmovie) {
// jezeli tak zwieksza licznik
_root.kontr += 1;
eval("_root.zaladuj" add _root.kontr)(_root.allmovie);
}
} else {
for (po=1; po<=_root.iloscslad+3; ++po) {
if (_root.tabl.hitTest(eval("_root.a" add Number(po-2)))) {
eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 1;
} else {
eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 0;
}
}
this._visible = 0;
_root.w1._visible = 0;
}
}

to jest sktypt ładowania

onClipEvent (load) {
this._width=2*(_root.szeroki/_root.iloscslad)
this._height=_root.tabl._height
this._x = _root.tabl._x-this._width;
this._y = _root.tabl._y;
this.swapDepths(9999999);

to skrypt ładowania zdjęcia
Odpowiedz
#5
Czy dobrze zrozumiałem że Twoja galeria jest ładowana z zewnętrznego pliku, bo ściągnąłeś galerię z neta i chcesz ją wczytać w główny plik strony tak?

Bo jeśli tak to gdzie jest nazwa tego zewnętrznego pliku?

Ładowania galerii zewnętrznych robię tak:

Kod:
var gallery:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("gallery", this.getNextHighestDepth());
gallery.loadMovie("galeria.swf");

galeria.swf - jest to mój plik galeria, niezależny od pliku głównego.
Odpowiedz
#6
tak, ładowana jest z zewnętrznego pliku i tak chce ją wczytać w główny plik strony i gdzie to wpisać i jak?
Odpowiedz
#7
Żeby coś załadować zewnątrz, to trzeba najpierw wskazać co, czyli adresacje do pliku i jego nazwę.

Gdzie masz to wstawić, tak gdzie chcesz wywołać ładowanie galerii, np w akcji buttona w AS2:

Kod:
on(press) {
var gallery:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("gallery", this.getNextHighestDepth());
gallery.loadMovie("galeria.swf");
}

o ile Twój plik nazwy się galeria.swf i o ile jest to galeria flashowa wykonana w tym samym AS co plik główny np AS2.
Odpowiedz
#8
nadal nie działa mimo, iż wkleiłem ten kod
Odpowiedz
#9
Żebyśmy się dobrze zrozumieli to mój przykład trzeba była wkleić pod dany przycisk, bo zdarzenie on(......) { } - to zdarzenia przycisków.

To nie był gotowy przykład pod Twój problem, opisałem jak ja bym to zrobił. Widzę że jakieś akcje na przyciskach potrafisz więc tylko pozostaje ci pomyśleć i pod stosować przykład pod własny projekt.

Żeby sprawdzić czy na pewno dany plik się ładuje to zrób sobie taki test. Zrób pusty plik fla i napisz w "Test galeria" i publikuj go do swf z nazwą - galeria.swf, i przetestuj film główny czy dany napis się zładował, jeśli tak to wykonaj teraz test nie na pliku "galeria test" a na prawidłowej galerii. Jeśli jedna nie załadował się napis "Galeria test" to znaczy że robisz coś źle. Prześledź wtedy jeszcze raz czy w dobrym miejscu dałeś akcję ładowała, i pamięta żeby wszystkie pliki były w tym samym AS (częsty błąd).
Odpowiedz
#10
może ja źle załadowuje tą galerię , podpowiedz mi, robie to tak:
Kod:
on (release) {
    _root.loader.loadMovie("slid1.swf");
}
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Jakie źrodło zdjęć na stornę www sargon162 26 18,179 18-08-2017, 23:12
Ostatni post: mambakos
  Podstrona "Oferta" na stronie flash lestzx 3 12,067 06-03-2016, 21:41
Ostatni post: aghorn
  Nauka Flash pomoc olszak 4 5,212 23-07-2013, 14:23
Ostatni post: nittka
  XML/FLASH - kodowanie szwedzkich znaków jaycob 0 1,608 31-07-2012, 17:41
Ostatni post: jaycob
  flash klatki bryndzyk 5 4,353 10-05-2012, 01:15
Ostatni post: Kartofelek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele
SeoHost.pl