Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ?
#1
Cześć.

Mam pewien problem. Tworzę stronę WWW. I nie mam zielonego pojęcia jak wrzucić na zwykłą stronę formularz kontaktowy . Potrzebuję pomocy w stworzeniu takiego własnie formularze.

( przykładowy tutaj http://www.dentes.info.pl/pg003.html ).

Chciałbym mieć dokładnie taki sam na stronie bo tworzę stronę mojego taty gabinetu. Bardzo proszę o pomoc ? Jak takie coś zrobić ? Mi się zawsze udawało ale potem włączał się Outlook Express i przez to chciał wysyłać dane formularza. A ja musze mieć takie coś jak tutaj, że albo zapisuje to w jakimś pliku tekstowym na serwerze z datą itp, albo po prostu wysyła na mój mail zawartość formularza. Jest ktoś mi w stanie pomóc ?? Bardzo proszę .

Pozdrawiam
Odpowiedz
#2
Hej!

Napisałem taki prosty formularz, oczywiście musisz go analogicznie rozbudować.

to wstaw do kodu np. kontakt.html:
Kod:
<form method="post" action="wyslij.php" name="kontakt">
        <div><li><label for="nick">Imię: </label><ul><input type="text" class="text" id="nick" name="nick" ></div>
        <div><li><label for="temat">Temat: </label><ul><input type="text" name="temat" class="text" id="temat" ></div>
        <div><li><label for="mail">Twój adres e-mail: </label><ul><input type="text" name="mail" class="text" id="mail" ></div>
        <div><li><label for="tresc">Treść: </label><ul><textarea name="tresc" id="tresc" rows="5" cols="50" ></textarea></div>
        <div><ul><input type="submit" value="Wyślij" /></div>
    </form>

a to do pliku wyslij.php:
Kod PHP:
<?php
if (!nick || !mail || !temat || !tresc)
{     
echo 
"Nie uzupełniłeś wszystkich rubryk."
exit;  


$wiadomosc 
"Imie: ".$_POST['nick'].

e- mail: "
.$_POST['mail'].

Tresc: "
.$_POST['tresc']."  "

$tematyka "Nazwa twojej strony - ".$temat;


mail ("twojmail@gmail.com"$tematyka$wiadomosc ); 
echo 
"Dziêkujemy za wysłanie do nas wiadomości,"
echo 
"<ul>o treści: <ul />";
echo 
"Twoje imię: <strong>".$nick."</strong><ul />";
echo 
"Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />";
echo 
"Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />";
echo 
"Treść: <strong>".$tresc."</strong><ul />";
?>
Odpowiedz
#3
Kurczę coś nie działa Sad ... wrzucam na serwer Ovh.org i podaje tam w "twojmail@gmail.com" swojego maila i coś nie wysyła ;( ... wprawdzie pojawia się Dziękujemy za wysłanie do nas wiadomości ale juz jak potem jest o treści:
to tutaj pisze Twoje imię i nic nie pisze
Temat: nic nie pisze....
czekam tez na maila i nie dostałem Sad ... Proszę strasznie o pomoc. Będę bardzo wdzięczny.
Odpowiedz
#4
U mnie wszystko działa bardzo dobrze, wiadomość doszła błyskawicznie( poczta na o2.pl) Może coś źle wypełniłeś?
Pokaż kod z wyslij.php
Odpowiedz
#5
Kod:
<?php
if (!nick || !mail || !temat || !tresc)
{    
echo "Nie uzupelniles wszystkich rubryk.";
exit;  
}

$wiadomosc =
"Imie: ".$_POST['nick']."

e- mail: ".$_POST['mail']."

Tresc: ".$_POST['tresc']."  ";

$tematyka = "Nazwa twojej strony - ".$temat;


mail ("kodarth@gmail.com", $tematyka, $wiadomosc );
echo "Dziekujemy za wyslanie do nas wiadomosci,";
?>

?? i co tu jest źle ?? sprobuj u siebie na mojego maila wysłać Tongue
Odpowiedz
#6
A gdzie reszta kodu?
Kod PHP:
echo "<ul>o treści: <ul />";
echo 
"Twoje imię: <strong>".$nick."</strong><ul />";
echo 
"Temat: <strong>".$temat."</strong><ul />";
echo 
"Twój adres e-mail: <strong>".$mail."</strong><ul />";
echo 
"Treść: <strong>".$tresc."</strong><ul />";
?>
Odpowiedz
#7
no usunołem właśnie tą resztę kodu bo nic nie pisało obok tego... samo puste miejsce...
Odpowiedz
#8
Wszystko bardzo dobrze działa
Wejdź na http://www.icebb.pl/formularz wypełnij go i sprawdź maila.
W pliku ustawione jest wysłanie wiadomości na mail: kodarth@gmail.com,
czyli ten który podałeś w swoim kodzie.
I upewnij się, że to na pewno jest poprawny adres e-mailWink
Odpowiedz
#9
no tutaj na icebb.pl działa... ale mam takie pytanie... mozna zmienic to helios2_user ???? czyli nazwę tego skąd to przychodzi ?
Odpowiedz
#10
Kod PHP:
mail("nobody@example.com""temat"$wiadomosc,
     
"From: webmaster@$SERVER_NAME\r\n"
    
."Reply-To: webmaster@$SERVER_NAME\r\n"
    
."X-Mailer: PHP/" phpversion()); 

Pod X-Mailer możesz przypisać co chcesz, i to będzie Twój program pocztowy.
Zapraszam na NBA Forum oraz PlayStation Forum.
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Weryfikacja zdjęć na stronie widzaceoko 0 846 19-02-2018, 02:26
Ostatni post: widzaceoko
  Obraz z kamery IP na stronie Maciek975 3 2,092 05-10-2017, 16:25
Ostatni post: Narind
  Strona w stronie ale z inną wartością w adresie ppawlo 0 957 30-04-2017, 19:36
Ostatni post: ppawlo
  Problem z lubie to na stronie ciapus4 3 2,368 28-03-2017, 11:55
Ostatni post: sskijop
  Jak to zrobić. Wyszukiwarka vVPATOLVv 8 4,035 28-03-2017, 11:52
Ostatni post: sskijop

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele