Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Newsy z phhbb2 by przemo
#1
mam pytanie otóż jak wkleić newsy z forum przema
do pliku.php , żeby nie musiały być wyświetlane na portalu tylko gdzie indziej np w moim skrypcie?
Odpowiedz
#2
Przeanalizuj sobie plik .php portalu i poszukaj części, w której pobiera on newsy z przemo.org. Tak chyba będzie najprościej.
Zapraszam na NBA Forum oraz PlayStation Forum.
Odpowiedz
#3
no ale niestety tam jest ponad 1000 linii i próbiowałem tak zrobić ale były błędy

chodzi mi o to żeby newsy zczytało z tego forum

http://www.kanioncms.yoyo.pl/forum/viewforum.php?f=6
Odpowiedz
#4
Nie wiem jak Ci pomóc. Poszukaj pomocy na oficjalnym supporcie u przema.
Zapraszam na NBA Forum oraz PlayStation Forum.
Odpowiedz
#5
A nie możesz po prostu wyciągać tych informacji z bazy danych?

Tak wygląda struktura tabeli dla postów:

Kod PHP:
#
# Table structure for table 'phpbb_posts_text'
#
CREATE TABLE phpbb_posts_text (
  
post_id mediumint(8UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL,
  
bbcode_uid char(10) DEFAULT '' NOT NULL,
  
post_subject char(60) DEFAULT '' NOT NULL,
  
post_text text,
  
PRIMARY KEY (post_id)
); 

Tak więc proponowałbym wykorzystać php i zrzucić sobie całość w formacie jakim już będziesz chciał. Przykładowy kod, który tworzy pliki o nazwach takich jak tematy z forum i zapisuje w nich zawartość postów.

Kod PHP:
<?php
    mysql_connect
('localhost''user''password') or die('db connection error');
    
mysql_select_db('nazwa_bazy_danych');

    
$sql "SELECT post_subject, post_text FROM phpbb_posts_text ORDER BY post_id ASC;";

    
$query mysql_query($sql);

    while ( 
$row mysql_fetch_assoc($query) )
    {
        
$fp fopen($row['post_subject'].'.txt''w');
        
fwrite($fp$row['post_text']);
        
fclose($fp);
    }

    echo 
'Dane zrzucone do plików.';
?>

Można także wykonać zrzut bazy danych.

Pozdrawiam.
Odpowiedz
#6
EDIT zapytałem i znalazłem u mnie jest trochę inaczej bo już mam niektóre fukkcje w silku zaincludowane
Kod PHP:
<?php 
$phpbb_root_path 
'./'
$page_path './'
  
define('IN_PHPBB'true); 
$phpbb_root_path 'forum'//adres katalogu forum 
$board_config['smilies_path']=$phpbb_root_path "/images/smiles"
include(
$phpbb_root_path "/includes/bbcode.php"); 
include(
$phpbb_root_path "/includes/functions_add.php"); 
$id "1"// id forum 
$x "160"// ilosc wuswietlanych znaków tresci 
mysql_connect ("localhost""***", ***") or // dane do bazy 
die ("
Nie mozna polaczyc [Dane do bazy]"); 
mysql_select_db ("
***") or 
die ("
Nie mozna polaczyc [nazwa_bazy waldus]"); 
$wynik = mysql_query("SELECT phpbb_posts_text.post_idphpbb_posts_text.post_subjectphpbb_posts_text.post_textphpbb_posts_text.bbcode_uidphpbb_posts.forum_idphpbb_posts.poster_idphpbb_users.user_idphpbb_users.usernamephpbb_posts.topic_idphpbb_topics.topic_replies FROM phpbb_posts_textphpbb_postsphpbb_usersphpbb_topics WHERE phpbb_posts_text.post_id phpbb_posts.post_id AND phpbb_posts.poster_id phpbb_users.user_id AND phpbb_topics.topic_id phpbb_posts.topic_id AND phpbb_posts.forum_id '$id' ORDER by post_id DESC"); 
while (
$phpbb = mysql_fetch_array ($wynik)) 

    
$text = bbencode_second_pass($phpbb['post_text'], $phpbb['bbcode_uid'], "Anonymous"); 
$text = smilies_pass($text); 
$text = substr($text, 0, $x); 

echo "
Dodal"; 
echo 
$phpbb['username']; 
echo "
Tytul"; 
echo 
$phpbb['post_subject']; 
echo "
<br>"; 
echo 
$text
echo ""; 
echo '<br><a href="
forum/viewtopic.php?t='.$phpbb['topic_id'].'">Komentarze(' . $phpbb['topic_replies'] . ')<br><hr></a> 
  '; 

?>
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Dopisek "nieczytany post" jak w phpBB by Przemo lukasamd 0 3,129 25-01-2013, 03:43
Ostatni post: lukasamd
  Seopilot i PHPBB by Przemo luk19952 1 3,882 29-12-2012, 16:56
Ostatni post: psy
  Zabezpiecznie phpbb by przemo DoGeR 4 12,064 30-07-2009, 02:16
Ostatni post: lukasamd

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele