Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HTML/CSS/JQUERY - Potrzebuje pomocy / Bezradność
#1
Sad 
Witam serdecznie wszystkich użytkowników !

Mam poważny problem który potrzebuję jak najszybciej rozwiązać i liczę na Waszą pomoc.!

Zasadniczą sprawą jest zdobienie tekstu.. Pokażę to na zdjęciach - będzie prościej.

Teraz jest tak :

[Obrazek: uwk41m.jpg]

Chciałbym, aby wyglądało w ten sposób :

[Obrazek: yjnumy.jpg]

Chodzi tylko i wyłącznie o te paski po bokach, nie mam pojęcia jak to wykonać...

Druga sprawa... mam galerię zdjęć w miniaturach (Fancybox)

[Obrazek: trn1ld.jpg]

Bardzo mi zależy na tym aby przy użyciu ALS List Scroller, te 3 obrazy przesuwały się automatycznie w lewą stronę, odkrywając kolejne obrazy z foldery ( i tak w kółko ) - tyle, że nie chce zmieniać ich postaci w żaden sposób, zależy mi żeby przesuwały się takie jakie są teraz.

Tutaj część css dotycząca h2 ( nagłówka ):
Kod PHP:
.sec-title {
margin-bottom50px;
}

.
sec-title.white {

    
color#fff;
}

.
sec-title h2 {
       
font-size36px;
    
margin0 0 30px;
    
padding-bottom30px;
    
positionrelative;
    
text-transformuppercase;}

.
sec-title.white h2 {
    
color#fff;
}

.
sec-title h2:after {
    
content"";
    
displayblock;
    
left45%;
    
bottom0;
    
positionabsolute;
    
width115px;
}

.
sec-title.white h2:after {    


Oraz kod html do inicjacji nagłówka :

Kod PHP:
<section id="oferta">
<
div class="container">
<
div class="row">
            <
div class="sec-title text-center">
                            <
h2 class="wow animated bounceInLeft">OFERTA</h2>
                        </
div

Jeżeli to dla Was, webmasterów z doświadczeniem jest trudne do wyjaśnienia, mogę zapłacić kilka groszy.
Odpowiedz
#2
Nie prościej będzie po prostu przerobić obrazek w edytorze grafiki i wrzucić na background?
Odpowiedz
#3
@up - nie wiem czy w tej sytuacji background pomoze...
Odpowiedz
#4
1. Ja bym zrobił to mniej więcej tak: http://codepen.io/mkr/pen/zqOWxL/


2. W przypadku animacji to może poszukaj innego rozwiązania. Musi być koniecznie ten slider? Jeśli tak to podeślij może link to strony żebym mógł na spojrzeć. Co masz na myśli obrazy z folderu. Chcesz żeby one się same zaciągały? Jeśli tak to PHP + Ajax. Jeśli listę masz gotową dajmy na to 15 elementów i chcesz mieć 5 slajdów każdy po 3 elementy to będzie to proste do ogarnięcia. Ja osobiście polecam slick slider: http://kenwheeler.github.io/slick/ (drugi przykład z multiple items jest to czego szukasz).

Zajrzałem do tego slidera i są tam takie opcje:

Kod:
$("#my-als-list").als({
    scrolling_items: 3,
        visible_items: 3
});

To powinno zrobić robotę.
Zapraszam na NBA Forum oraz PlayStation Forum.
Odpowiedz
#5
Myslales moze nad zmiana skryptu na inny? Problem z glowy Big Grin
Odpowiedz
#6
Nie ma konieczności zmiany skryptu. Wystarczy poczytać dokumentację. O ile nie ściemniają w dokumentacji to jest to możliwe to ogarnięcia tak jak napisałem powyżej Wink.
Zapraszam na NBA Forum oraz PlayStation Forum.
Odpowiedz
#7
To ty jeszcze żyjesz? Tongue
Odpowiedz
#8
O co chodzi?
Odpowiedz
#9
To jest bardzo dobre pytanie. Smile
Odpowiedz
#10
To może ktoś na nie odpowie? xD
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Kursy (x)HTML/CSS DoGeR 9 18,579 18-01-2017, 21:55
Ostatni post: Michael
  [CSS]+[HTML] Pozycjonowanie slidera. Youras 2 2,935 16-01-2016, 23:11
Ostatni post: Szymon Słowik
  jquery? mordrag 0 1,542 29-03-2015, 17:44
Ostatni post: mordrag
  Formukarz kontaktowy [Pomocy] bahafo 3 2,931 08-01-2015, 13:31
Ostatni post: Kartofelek
  Kolor tła dla aktywnej podstron [CSS i HTML] bahafo 5 3,520 27-12-2014, 15:25
Ostatni post: Kartofelek

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele