12-09-2009, 20:11
Dzięki za sugestię - tylko te przykładowe 200 komórek nie jest niestety wartością stałą - a ja chciałbym, żeby ramka się automatycznie dopasowywała właśnie w zależności od szerokości zawartości. Na razie to co wymyśliłem jest podobne do twojego pomysłu - tylko zamiast min-width korzystam z width (to chyba nie robi różnicy), a samą wartość generuję na podstawie tego, ile kolumn ma być - czyli w uproszczeniu:
- tylko jeszcze trzeba osobno liczyć szerokość komórek 1- / 2- / 3- cyfrowych (lub dopełniać  -ami) i zastosować czcionkę o stałej szerokości.
Aczkolwiek takie rozwiązanie wydaje mi się trochę prowizoryczne i nie jestem przekonany, że taki wpisany na stałe współczynnik się zawsze sprawdzi.
Pozdr.,
M.
PS: A najbardziej mnie wnerwia, że w IE wygląda dobrze bez takich zabaw
Kod PHP:
javascript: k=200; document.write('<html><body><div id="mydiv" style="border: blue 3px dashed; width: '+(Math.round(k*25.62))+';"><table border="1"><tr>'); for(i=0;i<k;++i){document.write('<td>'+i+'</td>');} document.write('</tr></table></div></body></html>'); document.close();
Aczkolwiek takie rozwiązanie wydaje mi się trochę prowizoryczne i nie jestem przekonany, że taki wpisany na stałe współczynnik się zawsze sprawdzi.
Pozdr.,
M.
PS: A najbardziej mnie wnerwia, że w IE wygląda dobrze bez takich zabaw