![]() |
zaokrąglone rogi - grafika - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: zaokrąglone rogi - grafika (/thread-zaokraglone-rogi-grafika) |
zaokrąglone rogi - grafika - envoy - 12-06-2011 Witam Właśnie próbuję sobie zrobić zaokrąglone rogi i wykorzystać, bodaj najmniej obszerną (pod względem kodu) opcję z grafiką na rogi. Ale ku mojemu zaskoczeniu jest różnica w kolorach o takich samych nazwach. Np jesli w photoshopie zdefiniuje kolor jako #7c7c7c i tak samo zdefiniuję w kodzie HTML to będzie różnica między kolorami, będą to dwa różne kolory szarości. Jak tłumaczyć takie kuriozum i jak to rozwiązać? dzięki RE: zaokrąglone rogi - grafika - hieroshima - 12-06-2011 do tego raczej teraz używa się CSS3, po co się bawić w obrazki? A jak ktoś używa dziadowskiej przeglądarki to niech widzi dziadowską wersję strony RE: zaokrąglone rogi - grafika - envoy - 12-06-2011 no w IE7 inaczej kolory sie widzi - czyli to wina przeglądarki... i nic sie nie poradzi ? Może stosować jakiś konkretny kolor szarości, zeby nie generował tego problemu? Ale w CSS3 pod IE zaokrąglanie nie działa ![]() IE nie jest taka kiepska, tylko na niej oglądam filmiki z YT bo Opera np zawiesza się bo zżera mi 100% proka. RE: zaokrąglone rogi - grafika - Pedro84 - 12-06-2011 (12-06-2011, 03:29)envoy napisał(a): no w IE7 inaczej kolory sie widzi - czyli to wina przeglądarki... i nic sie nie poradzi ? Może stosować jakiś konkretny kolor szarości, zeby nie generował tego problemu?CSSPie. (12-06-2011, 03:29)envoy napisał(a): IE nie jest taka kiepska, tylko na niej oglądam filmiki z YT bo Opera np zawiesza się bo zżera mi 100% proka.Sarkazm, co nie? RE: zaokrąglone rogi - grafika - hieroshima - 12-06-2011 (12-06-2011, 06:11)Pedro84 napisał(a):(12-06-2011, 03:29)envoy napisał(a): IE nie jest taka kiepska, tylko na niej oglądam filmiki z YT bo Opera np zawiesza się bo zżera mi 100% proka.Sarkazm, co nie? Myślę, że nie i że mówił to na serio... ![]() RE: zaokrąglone rogi - grafika - Jaro070 - 13-06-2011 IE kiepska nie jest, ale od wersji 9 RE: zaokrąglone rogi - grafika - Lukasz1221 - 14-06-2011 Niestety jeszcze wielu korzysta z "dziadowskich przeglądarek" . W tym wypadku zostaje opcja zastosowania wersji dla IE i innych przeglądarek. RE: zaokrąglone rogi - grafika - envoy - 14-06-2011 Odkryłem Amerykę: problem jest z rozszerzeniem .png - najwyraźniej IE źle interpretuje kolory tych plików . Zmieniłen 'zdjątka' na .gif i sprawa kolorów jest rozwiązana. thanks for collaboration. RE: zaokrąglone rogi - grafika - Kartofelek - 14-06-2011 W wersji 9 też ssie w porównaniu z konkurencją ![]() RE: zaokrąglone rogi - grafika - hieroshima - 14-06-2011 (14-06-2011, 05:52)envoy napisał(a): Odkryłem Amerykę: problem jest z rozszerzeniem .png - najwyraźniej IE źle interpretuje kolory tych plików . Zmieniłen 'zdjątka' na .gif i sprawa kolorów jest rozwiązana. Pytanie co IE dobrze interpretuje |