Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 (/thread-wewneczny-zewneczny-css-roznice-interpretacji-w-ie7)

Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - jakze - 26-07-2010

Witam. Zauważyłem dziwne zachowanie ie7. Inerpretuje on inaczej arkusz css w zależności od jego umiejscowienia. Gdy css jest osadzony w dokumencie html interpretacja jest poprawna (taka jak innych przeglądarek), ale gdy ten sam kod css umieszczę w zewnęcznym arkuszu css, obiekt kontrolowany przez #my-links-wrapper
nie wyświetla się. Skalując strone do 75% okazuje się, że obiekt jest wyświetlany, ale przy 100% jest niewidoczny. Może ktoś wie czym to jest spowodowane? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi.

Kod:
body {
      padding: 0;
      margin: 0;

}

#my-links-wrapper

{

position: absolute;
      top: 20px;
      right: 20px;
      z-index: 10;

padding: 10px,

}

a:hover {
   color:#FFFF00;
   font-weight:bolder;
   font-family:arial, helvetica, sans-serif;
   font-size: 14px
   }
a
    {color:#fff;
font-weight:bolder;
text-decoration:none;
font-family:arial, helvetica, sans-serif;
font-size: 14px}

RE: Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - Kartofelek - 26-07-2010

Dał byś stronę bo tak z głowy ciężko powiedzieć.
Może przez przypadek masz jakieś style zadeklarowane?
Zresztą o czym my mówimy. To IE - siódemka wcale taka piękna też nie jest. Ba - jest złomem takim samym jak IE6 tylko z małym plusem.

RE: Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - jakze - 26-07-2010

(26-07-2010, 19:12)Kartofelek napisał(a): Dał byś stronę bo tak z głowy ciężko powiedzieć.
Może przez przypadek masz jakieś style zadeklarowane?
Zresztą o czym my mówimy. To IE - siódemka wcale taka piękna też nie jest. Ba - jest złomem takim samym jak IE6 tylko z małym plusem.

[url=]oto strona Smile[/url]
dzięki za odpowiedz

RE: Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - Kartofelek - 26-07-2010

u mnie smiga tak jak jest teraz. Ps. upewnij sie tez, czy adres css zawsze bedzie taki jaki masz. Moze bezwzglednie go zaczac ( / ) ?

RE: Wewnęczny/zewnęczny css różnice interpretacji w ie7 - jakze - 26-07-2010

(26-07-2010, 20:55)Kartofelek napisał(a): u mnie smiga tak jak jest teraz. Ps. upewnij sie tez, czy adres css zawsze bedzie taki jaki masz. Moze bezwzglednie go zaczac ( / ) ?

Ja robie podgląd w ie7 na windowsie zainstalowanym w virtualbox może to ma jakieś znaczenie. Jeszcze raz dzięki.

Ps. Mógłbyś napisać jaką masz rozdzielczość monitora? Rolleyes