![]() |
Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL (/thread-pomoc-w-instalacji-joomla-1-0-13-pl) Strony:
1
2
|
Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - s.w.n.h - 11-06-2009 RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - dziamber - 11-06-2009 Nie musi raczej byc wszystko na zielono, jak ostatnio instalowałem joomlę to też nie było wszystko na zielono i strona funkcjonowała prawidłowo RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - s.w.n.h - 11-06-2009 No tak, ale piszą wszędzie że potem mogą występować jakieś problemy i błędy chyba przy administracji tym wszystkim.. Umiem chmod ustawić ![]() i podobno bardzo ważne jest żeby katalog tymczasowy sesji był zapisywalny, a u mnie tak nie jest ![]() RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - dziamber - 11-06-2009 Jeżeli chodzi o ten chmod to musisz wszystkim plikom na serwerze należących do joomli ustawic, najlepiej poprzez total commandera. Włącz program, zaznacz pliki którym chcesz zmienic CHMOD i kliknij "plik" --> "zmień atrybuty" --> zmień na dole CHMOD RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - s.w.n.h - 11-06-2009 No tak tyle to ja też wiem, ale tam nie ma żadnego folderu o nazwie Joomla, więc nie wiem które należą do Joomli xD RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - dziamber - 11-06-2009 eh, wszystkie jakie masz na serwerze prawdopodobnie należą do Joomli RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - s.w.n.h - 11-06-2009 i wszystkim po kolei mam zmieniać chmod? tego jest dość sporo.. a w tych katalogach są jeszcze podkatalogi, w których znów są podkatalogi :/ może da radę jakoś hurtowo to załatwić? RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - dziamber - 11-06-2009 Masz np. katalog a w nim tylko pliki. To wchodzisz do katalogu i wciskasz CTRL + A i zmieniasz atrybuty RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - s.w.n.h - 11-06-2009 ok już sobie z tym poradziłam, znalazłam fajną stronkę, ale właściwie mówi głównie o tych chmodach i potem opisuje co robić już po instalacji. O teście przedinstalacyjnym niby też wspomina, ale nie o tym co ja muszę zmienić xD Na prawdę nie ma nikogo odważnego, kto by mnie przeprowadził przez to wszystko? ![]() ![]() Tobie Dziamber oczywiście dziękuję za wsparcie, ale to jeszcze nie to czego oczekuję ![]() ![]() aa powiem jeszcze tylko, że szczególnie zależy mi na wyłączeniu trybu bezpiecznego, zmianie katalogu tymczasowego sesji na zapisywalny i wyłączeniu emulacji Register Globals. co do katalogu tymczasowego sesji, utworzyłam katalog tmp i nadałam mu chmoda 707 (zgodnie z instrukcją na jakiejś stronce), ale kiedy odświeżam test przedinstalacyjny nadal katalog tymczasowy sesji jest niezapisywalny ![]() RE: Pomoc w instalacji Joomla 1.0.13 PL - KowR - 11-06-2009 Aby włączyć register globals (po za tym włączanie tego to błąd) musisz mieć dostęp do konfiguracji serwera, jeżeli instalujesz JOOMLE na darmówce lub na hoście płatnym, ale nie na dedytku to tego nie zmienisz. |