Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów
[Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Wersja do druku

+- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl)
+-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www)
+--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster)
+--- Wątek: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? (/thread-ogolne-czego-warto-sie-uczyc-by-tworzyc-strony)

Strony: 1 2 3

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 17-02-2012

JSP i ASP to nie języki.

Z drugiej strony, z zasadami tworzenia skryptów też przesadziłeś Wink

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Mtk - 19-02-2012

To moze sprostuje, nie jestem takim newcomerem. Programowalem trochę, ale to jakieś proste aplikacje, no i ze stronami nigdy na poważnie nie miałem do czynienia. Wiadomo, że jeśli ogarnia sie jeden język powiedzmy obiektowy, to reszta jest z reguły (wiadomo, że jakieś różnice zawsze są) kwestią poznania danych w funkcji w innym języku. Wszędzie są petle, wszędzie są zmienne funkcje/metody.

No w kazdym razie, będę myślał dalej Wink

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 19-02-2012

(19-02-2012, 06:45)Mtk napisał(a): To moze sprostuje, nie jestem takim newcomerem. Programowalem trochę, ale to jakieś proste aplikacje, no i ze stronami nigdy na poważnie nie miałem do czynienia. Wiadomo, że jeśli ogarnia sie jeden język powiedzmy obiektowy, to reszta jest z reguły (wiadomo, że jakieś różnice zawsze są) kwestią poznania danych w funkcji w innym języku. Wszędzie są petle, wszędzie są zmienne funkcje/metody.

No w kazdym razie, będę myślał dalej Wink
Ja raczej pisałem do poprzedniego użytkownika Smile

Generalnie, jeśli znasz "programowanie", to PHP - z całym szacunkiem dla niego - będzie dla Ciebie pesteczką, maleńką Wink

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 19-02-2012

java wcale nie jest taka trudna. Naczytacie się głupot i potem powtarzacie Big Grin. Trudny to jest np. C w którym nie ma jako takiej obiektywności i trzeba radzić sobie z wyciekami pamięci. Java sama dba o pamięć tak jak c# więc samo to to już jest duże odciążenie i ułatwienie języka.

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Mtk - 19-02-2012

No najwiecej doświadczenia mam w javie. No cóż to zobacze php Smile

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 19-02-2012

Java trudna nie jest, pod warunkiem, że się ogarnia zasady ogólne programowania. Poza tym, jest to śliczny - moim zdaniem - język.

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 19-02-2012

też uważam, że jest śliczny Smile, a tak ogólnie podsumowując to jeżeli ogarnia się ogolne zasady programowania i wie co i jak to żaden język nie będzie robił problemów Wink

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 20-02-2012

(19-02-2012, 23:40)hieroshima napisał(a): też uważam, że jest śliczny Smile, a tak ogólnie podsumowując to jeżeli ogarnia się ogolne zasady programowania i wie co i jak to żaden język nie będzie robił problemów Wink
Są wyjątki. Np. taki COBOL Smile

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 20-02-2012

albo assembler Wink

RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 20-02-2012

(20-02-2012, 02:57)hieroshima napisał(a): albo assembler Wink
Z COBOLem to jest taki problem, że duże gro programistów siedziw domach z wnukami albo domach spokojnej starości Wink A jeszcze w dużej ilości miejsc jest stosowany Smile Ergo COBOL = duża kasa.