![]() |
[Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? (/thread-ogolne-czego-warto-sie-uczyc-by-tworzyc-strony) |
RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 17-02-2012 JSP i ASP to nie języki. Z drugiej strony, z zasadami tworzenia skryptów też przesadziłeś ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Mtk - 19-02-2012 To moze sprostuje, nie jestem takim newcomerem. Programowalem trochę, ale to jakieś proste aplikacje, no i ze stronami nigdy na poważnie nie miałem do czynienia. Wiadomo, że jeśli ogarnia sie jeden język powiedzmy obiektowy, to reszta jest z reguły (wiadomo, że jakieś różnice zawsze są) kwestią poznania danych w funkcji w innym języku. Wszędzie są petle, wszędzie są zmienne funkcje/metody. No w kazdym razie, będę myślał dalej ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 19-02-2012 (19-02-2012, 06:45)Mtk napisał(a): To moze sprostuje, nie jestem takim newcomerem. Programowalem trochę, ale to jakieś proste aplikacje, no i ze stronami nigdy na poważnie nie miałem do czynienia. Wiadomo, że jeśli ogarnia sie jeden język powiedzmy obiektowy, to reszta jest z reguły (wiadomo, że jakieś różnice zawsze są) kwestią poznania danych w funkcji w innym języku. Wszędzie są petle, wszędzie są zmienne funkcje/metody.Ja raczej pisałem do poprzedniego użytkownika ![]() Generalnie, jeśli znasz "programowanie", to PHP - z całym szacunkiem dla niego - będzie dla Ciebie pesteczką, maleńką ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 19-02-2012 java wcale nie jest taka trudna. Naczytacie się głupot i potem powtarzacie ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Mtk - 19-02-2012 No najwiecej doświadczenia mam w javie. No cóż to zobacze php ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 19-02-2012 Java trudna nie jest, pod warunkiem, że się ogarnia zasady ogólne programowania. Poza tym, jest to śliczny - moim zdaniem - język. RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 19-02-2012 też uważam, że jest śliczny ![]() ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 20-02-2012 (19-02-2012, 23:40)hieroshima napisał(a): też uważam, że jest ślicznySą wyjątki. Np. taki COBOL ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - hieroshima - 20-02-2012 albo assembler ![]() RE: [Ogólne] Czego warto się uczyć by tworzyć strony? - Pedro84 - 20-02-2012 (20-02-2012, 02:57)hieroshima napisał(a): albo assemblerZ COBOLem to jest taki problem, że duże gro programistów siedziw domach z wnukami albo domach spokojnej starości ![]() ![]() |