![]() |
CSS i skrypt na spadanie śniegu - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: xHTML, CSS, JavaScript (https://www.webmastertalk.pl/forum-xhtml-css-javascript) +--- Wątek: CSS i skrypt na spadanie śniegu (/thread-css-i-skrypt-na-spadanie-%C5%9Bniegu) |
RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Morfeusz_2005 - 06-12-2012 Zobacz to: Kod: <?php RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 07-12-2012 Nie działa, próbowałem zmieniać pare literek itd. i dalej nic, ciągle wyświetla na górze: Kod: ';} elseif($style == '2') {echo ' A skrypt odpala się ten który jest podany w elseif. Już naprawde niewiem o co tu chodzi ;/ RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Kartofelek - 07-12-2012 pewnie zamiast przyrównania == stosujesz = tak jak to ci podawali wcześniej RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - andrzejhi - 07-12-2012 tak. wszystkie sposoby są ok jeśli będzie == zamiast =. RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 07-12-2012 Kopiowałem to, pozatym napisałem co się wyświetla i widać tam wyraźnie ==. RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - andrzejhi - 07-12-2012 <?php if($style="1"): ?> <script type="text/javascript" src="snow.js"></script> <?php endif; ?> <?php if($style="2"): ?> <script type="text/javascript" src="snow1.js"></script> <?php endif; ?> to był Twój pierwszy fragment. Jak byk są pojedyncze znaki równa się. to teraz poprawię <?php if($style==1){ ?> <script type="text/javascript" src="snow.js"></script> <?php }endif; if($style==2) {?> <script type="text/javascript" src="snow1.js"></script> <?php }endif; ?> A w tych pozostałych wariantach to pochrzaniliście apostrofy. warto kod wpisywać w jakiś edytor kolorujący składnię to wtedy wiadomo co jest nie tak. Może przynajmniej Notepad+ RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 07-12-2012 Teraz odpala ten skrypt który jest w if style==1 a w lewym górnym rogu strony wyświetla obrazek z drugiego skryptu np. jeśli w if style==1 wpisze skrypt z logami gry, wtedy loga gry będą spadać a w lewym górnym rogu będzie obrazek śnieżynki (nieruchomy), po zmianie stylu to samo. RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Morfeusz_2005 - 07-12-2012 A masz w ogóle zadeklarowaną jakąś zmienną przypisaną do stylu? RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Reconnect - 07-12-2012 Właśnie rozwiązałeś problem, bracie. Pojawił się kolejny-jak zadeklarować zmienną przypisaną do stylu? Próbowałem z tym $_GET ale nie chciało działać, pozatym wtedy musiałbym wybierać przed wejściem, a ja chcę zmieniać styl poprzez przeglądarkę (narzędzia>zmień styl itd.). Jak mówiłem wcześniej nie mam żadnego pojęcia o PHP, jak zakładałem ten temat nie sądziłem, że to będzie tak problem xd RE: CSS i skrypt na spadanie śniegu - Morfeusz_2005 - 07-12-2012 No to po kolei. W jaki sposób zmieniasz styl na stronie? Czy korzystasz z jakiegoś CMS'a? |