![]() |
Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? (/thread-jak-zrobic-formularz-kontaktowy-na-stronie) |
RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Kartofelek - 02-07-2011 poszukaj w necie captcha. i popraw kod bo znowu zupa tagowa. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - disaster - 02-07-2011 (02-07-2011, 18:04)Kartofelek napisał(a): poszukaj w necie captcha. i popraw kod bo znowu zupa tagowa. A zerknij na ten kod co wpisałem wyżej, bo nie wiem dlaczego wszystko się pojawia, ale nie mogę kliknąć kursora na to pole od kodu. Myszą kliknąć w nie nie mogę, jedyne co jest możliwe to użycie przycisku TAB mając aktywny kursor w polu Treść RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Tost - 03-07-2011 Witam. Wrzuciłem na swoją stronę formularz z tego tematu. Skrypt działa, maile przychodzą niemal od razu ![]() Problem pojawia się przy próbie odpowiedzi, ponieważ jako nadawca widnieje "helios2_user, jakiś[email protected] oto zastosowany kod: Kod: <?php kombinowałem z kodem, ale nijak nie pobiera adresu wstawionego przez użytkownika :/ idąc za radą madrej ksiażki i tego co znalazłem w necie zmieniłem jedną z linii na: Kod: mail ("[email protected]", $tematyka, $wiadomosc, "From = 'mail'" ); znalazłem w internecie inne rozwiązanie i ustawiłem to: Kod: mail ("[email protected]", $tematyka, $wiadomosc, "From = 'mail'@SERVER_NAME" ); w polu od widnieje wtedy: 'mail'@server_name przez boo.pl Ostatnia sprawdzana przeze mnie kombinacja to: Kod: <?php wtedy w polu od widnieje tylko 'mail' bez informacji prze jaki server wysłana została wiadomość -czyli niemal dobrze, ale ciągle jest źle :/ Kombinacje były różne i albo to nie działa wogóle, albo działa tak jak to przedstawiłem a skończyły mi się już pomysły ![]() Co jeszcze można zrobić z tym kawałkiem kodu, aby zaczęło to działać poprawnie? RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Kartofelek - 03-07-2011 Poczytaj sobie o "php mail headers" RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Tost - 04-07-2011 no to byłem blisko ![]() Dzięki za nakierowanie na właściwy trop ![]() wrzucam zastosowany przeze mnie kod, może komuś się to przyda na stronę: Kod: <form method="post" action="wyslij.php" name="kontakt"> wyslij.php: Kod: <?php RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - disaster - 08-07-2011 Kod php w pliku np kontakt.php: Kod: <?php i zawartość pliku image.php Kod: <? I jedno pytanie: dlaczego nie wysyła maili na skrzynkę? RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Kidex - 08-07-2011 Mam problem z inputem radio. Nie wiem jak zrobić, żeby to co zaznacze się wysyłało. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - disaster - 08-07-2011 (08-07-2011, 15:35)Kidex napisał(a): Mam problem z inputem radio. Jak zrobisz radio to wyślę ci to co zaznaczysz. Jeśli oczywiście działa wysyłanie formularz. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Kidex - 08-07-2011 Ale gdzie mam wpisać to co ma się wysłać? Po jeśli napisze to koło inputa, to przecież nie ma prawa się wysłać. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Pedro84 - 08-07-2011 Za pomocą CSS, najpewiej margin. Twój link nie działa. |