![]() |
Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Wersja do druku +- Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów (https://www.webmastertalk.pl) +-- Dział: Technologie internetowe - tworzenie stron WWW (https://www.webmastertalk.pl/forum-technologie-internetowe-tworzenie-stron-www) +--- Dział: Początkujący webmaster (https://www.webmastertalk.pl/forum-poczatkujacy-webmaster) +--- Wątek: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? (/thread-jak-zrobic-formularz-kontaktowy-na-stronie) |
RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - przemooomax - 14-12-2010 Ja mam swój bardziej estetyczny formularz: Kod: <!-- kontakt.html --> Kod: <!-- verify.php --> Mam nadzieje że wam się spodoba ![]() RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - pacior - 15-12-2010 Łe, to troche stare w obliczu web 2.0 i nieodświeżających się formularzy. Można poświęcić kilka minut więcej i pokusić się o zaimportowanie biblioteki ajaksowej, która nam formularz prześle i potwierdzi bez odświeżania. ja to lubie bo to bardzo fajnie wygląda, no i statystycznie przyspiesza troche interakcje. Jak ktos jest zainteresowany artykulem na temat takiego formularza to moge wrzucic. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - printman - 15-12-2010 (15-12-2010, 10:47)pacior napisał(a): Łe, to troche stare w obliczu web 2.0 i nieodświeżających się formularzy. Można poświęcić kilka minut więcej i pokusić się o zaimportowanie biblioteki ajaksowej, która nam formularz prześle i potwierdzi bez odświeżania. ja to lubie bo to bardzo fajnie wygląda, no i statystycznie przyspiesza troche interakcje. to podrzuć własne rozwiązanie, w końcu to forum, można podyskutować. RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - pacior - 15-12-2010 RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Pedro84 - 15-12-2010 @pacior - Lepsze byłoby użycie ajax(), a także zrezygnowanie z użycia onclick="" ![]() RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - pacior - 15-12-2010 Ale dlaczego ?ze wzgledow szybkosciowych, czy kompatybilnosci z przegladarka? RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Nicorrtiss - 06-01-2011 No to ja mam pytanie mam taki kod php do formularza: Kod: <form action="wyslij.php" method="post" name="kontakt" id="fontt"> Kod: <?php Po wypełnieniu formularza pojawia się informacja na białej stronie "Dziekujemy za wysłąnie do nas wiadomości" i koniec. Jak zrobić żeby ta informacja pojawiła się na nowej stronie. Takiej żebym mogła tam dać html, css, zrobić opcje powrotu do strony - czyli normalnej podstrony. Pozdrawiam RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - swinia - 06-01-2011 Wystarczy, że wrzucisz ten kod php w kod html w pliku wyslij.php. I to wszytsko RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - Nicorrtiss - 07-01-2011 działa ![]() RE: Jak zrobic Formularz Kontaktowy na stronie ? - szalgus - 11-01-2011 Witam serdecznie, mam pytanie jak wprowadzić polskie znaki do pliku php i ostatecznej wiadomości? Zastosowałem powyższy kod po wszystkich wątkach ale wysyłam i krzaczki w miejsce polskich liter (próbowałem wszystkich możliwych kodowań). przeciągnąłem też plik przez ogonki i nic. Proszę o pomoc i z góry dziękuję. |