Forum Webmastera, HTML, CSS, PHP, MySQL, Hosting, Domeny - Forum dla Webmasterów

Pełna wersja: Flash niedziałająca galeria zdjęć
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
witam,
ściągnąłem z neta galerie zdjęć i chciałem umieścić na stronie, ale nie działa. Osobno działa , ale na stronie - nie .A tu moja strona. Prosze o pomoc.
A może jakoś kod tej galerii byś dał? Wróżek tu nie ma.
A w jakim AS wykonujesz stronę i w jakim AS jest Galeria. Dodam że strona i galeria muszą być w tym samym AS, oddzielnie mogą działać na różnych AS.
onClipEvent (enterFrame) {
if (_root.allmovie && _root.kontr<0) {
// oblicza podzial obszaru na rzedy
_root.podzial = _root.allmovie;
_root.liczpoz = _root.allmovie;
_root.liczpio = 1;
_root.skaoby = _root.wysoki
_root.skaob = int(_root.szeroki/_root.proporcja)
_root.odstx = 22//(_root.szeroki+_root.skaob*_root.iloscslad)/(_root.iloscslad+1);
//_root.odsty = (_root.wysoki-1.1*_root.skaoby*_root.liczpio)/(_root.liczpio+1);
}
if (_root.allmovie && _root.kontr<5) {
this._visible = 1;
oo = 0;
for (o=1; o<=_root.allmovie; ++o) {
// sprawdza czy dla wszystkich pktow jest zaladowany element
_root.eva(o);
if (_root.zalad1/_root.calosc1>=1 && _root.zalad1>0 || _root.kontr<1) {
oo += 1;
}
}
if (oo>=_root.allmovie) {
// jezeli tak zwieksza licznik
_root.kontr += 1;
eval("_root.zaladuj" add _root.kontr)(_root.allmovie);
}
} else {
for (po=1; po<=_root.iloscslad+3; ++po) {
if (_root.tabl.hitTest(eval("_root.a" add Number(po-2)))) {
eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 1;
} else {
eval("_root.a" add Number(po-2))._visible= 0;
}
}
this._visible = 0;
_root.w1._visible = 0;
}
}

to jest sktypt ładowania

onClipEvent (load) {
this._width=2*(_root.szeroki/_root.iloscslad)
this._height=_root.tabl._height
this._x = _root.tabl._x-this._width;
this._y = _root.tabl._y;
this.swapDepths(9999999);

to skrypt ładowania zdjęcia
Czy dobrze zrozumiałem że Twoja galeria jest ładowana z zewnętrznego pliku, bo ściągnąłeś galerię z neta i chcesz ją wczytać w główny plik strony tak?

Bo jeśli tak to gdzie jest nazwa tego zewnętrznego pliku?

Ładowania galerii zewnętrznych robię tak:

Kod:
var gallery:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("gallery", this.getNextHighestDepth());
gallery.loadMovie("galeria.swf");

galeria.swf - jest to mój plik galeria, niezależny od pliku głównego.
tak, ładowana jest z zewnętrznego pliku i tak chce ją wczytać w główny plik strony i gdzie to wpisać i jak?
Żeby coś załadować zewnątrz, to trzeba najpierw wskazać co, czyli adresacje do pliku i jego nazwę.

Gdzie masz to wstawić, tak gdzie chcesz wywołać ładowanie galerii, np w akcji buttona w AS2:

Kod:
on(press) {
var gallery:MovieClip = this.createEmptyMovieClip("gallery", this.getNextHighestDepth());
gallery.loadMovie("galeria.swf");
}

o ile Twój plik nazwy się galeria.swf i o ile jest to galeria flashowa wykonana w tym samym AS co plik główny np AS2.
nadal nie działa mimo, iż wkleiłem ten kod
Żebyśmy się dobrze zrozumieli to mój przykład trzeba była wkleić pod dany przycisk, bo zdarzenie on(......) { } - to zdarzenia przycisków.

To nie był gotowy przykład pod Twój problem, opisałem jak ja bym to zrobił. Widzę że jakieś akcje na przyciskach potrafisz więc tylko pozostaje ci pomyśleć i pod stosować przykład pod własny projekt.

Żeby sprawdzić czy na pewno dany plik się ładuje to zrób sobie taki test. Zrób pusty plik fla i napisz w "Test galeria" i publikuj go do swf z nazwą - galeria.swf, i przetestuj film główny czy dany napis się zładował, jeśli tak to wykonaj teraz test nie na pliku "galeria test" a na prawidłowej galerii. Jeśli jedna nie załadował się napis "Galeria test" to znaczy że robisz coś źle. Prześledź wtedy jeszcze raz czy w dobrym miejscu dałeś akcję ładowała, i pamięta żeby wszystkie pliki były w tym samym AS (częsty błąd).
może ja źle załadowuje tą galerię , podpowiedz mi, robie to tak:
Kod:
on (release) {
    _root.loader.loadMovie("slid1.swf");
}
Stron: 1 2 3