Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[css] wysrodkowanie szerokiego diva
#1
Mam div z tlem w postaci obrazka, ktory ma 2400px, tak zeby w zaleznosci od rozdzielczosci ekranu bylo widac glowna czesc obrazka.
Ta glowna czesc jest oczywiscie posrodku grafiki, a boki sa rozciagnietym tlem graficznym.
Problemu by nie bylo gdybym ogladal strone na rozdzielczosci 2400x bo wtedy obrazek pokazalby sie w calosci. Natomiast w mniejszych rozdzielczosciach widac obrazek od jego lewej strony, a prawa jest schowana (bo nie miesci sie na ekranie). Chcialbym, zeby chowalo w polowie lewa, a w polowie prawa czesc tej grafiki w mniejszych rozdzielczosciach. Dalem
margin: 0 auto;
Ale to nie zadzialalo.
Prosze powiedzcie jak to zrobic. Dzieki
Odpowiedz
#2
css:
background: url("link obrazka") 50% 0% no-repeat;
Odpowiedz
#3
Piwko.
Musialem tylko px. w width zastapic 100%, ale to szczegol.
Dzieki
Odpowiedz
#4
U nas na forum zamiast piwek stawia się punkty reputacji Wink Chyba, że jesteś z Wrocławia Big Grin
Odpowiedz


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  wyśrodkowanie obrazka discoratka 4 1,705 23-08-2013, 03:29
Ostatni post: Kartofelek
  wyśrodkowanie obiektów w <div><ul><li><a> adrian.widzew@gg.pl 5 1,557 02-01-2013, 03:30
Ostatni post: macder
  [css] div obok diva; hover nana 2 1,315 11-12-2012, 23:56
Ostatni post: nana
Sad [Problem] Wyśrodkowanie div'a LAron 2 1,225 04-12-2012, 03:30
Ostatni post: LAron
  [css] Div obok diva Mtk 7 2,561 07-10-2012, 01:54
Ostatni post: Mtk

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Sponsorzy i przyjaciele
Tworzenie sklepów